Indonesië schort aantal vee live-importen op na sterfgevallen aan boord schip uit Australië

De controverse over de export van levende dieren blijft groeien in Australië na nieuws over een groter dan normaal aantal sterfgevallen onder dieren aan boord van een van de schepen die het land verlaten.

Dierenrechtenorganisaties pleiten het beëindigen van de handel daarbij verwijzend naar het laatste geval van de Brahman Express. Het schip dat tussen Australië en Indonesië vaart, vertrok op 14 maart vanuit Darwin en tegen de tijd dat het tien dagen later Indonesië bereikte, rapporteerde het volgens het Australische ministerie van Landbouw, Visserij en Bosbouw (DAFF) een ‘incident met sterfgevallen onder vee’.

Berichten in de media melden dat het vermoedelijk om meer dan 100 stuks vee ging op een schip met een capaciteit van ongeveer 4.500 runderen. Twee dagen nadat het schip Indonesië had verlaten, bevestigden de Indonesische autoriteiten dat de export van levend vee van een bepaalde (niet bij naam genoemde) Australische leverancier tijdelijk was opgeschort, in afwachting van verder onderzoek om de oorzaak van de sterfgevallen vast te stellen.

Het komt als een klap voor de sector, aangezien Australië de grootste leverancier van levend vee in Indonesië is en jaarlijks zo’n 400.000 dieren naar het land vervoert. In februari heeft Indonesië vergunningen afgegeven om dit jaar ongeveer 650.000 stuks Australisch vee te importeren.

error: Kopiëren mag niet!