Bizar: Reuzenbloedzuiger uit Amazonegebied, een levende nachtmerrie

De Haementeria ghilianii, beter bekend als de reuzenbloedzuiger uit het Amazonegebied, is de grootste bloedzuiger ter wereld met een lengte tot wel 46 centimeter. Dit nachtmerrieachtige wezen, ontdekt in 1849 door de Italiaanse natuuronderzoeker Vittore Ghiliani, leeft in Frans-Guyana en delen van Brazilië. 

De meeste exemplaren meten tussen de 30 en 35 centimeter, maar sommige kunnen uitgroeien tot 46 centimeter. 

De reuzenbloedzuiger is berucht om zijn vermogen tot gigantische grootte te groeien na het voeden, waarbij zijn lichaamsgewicht 3 tot 6 keer kan toenemen. In plaats van kaaktanden gebruikt deze bloedzuiger een scherp, naaldachtig aanhangsel om de huid te doorboren, terwijl zijn speeksel bevat verdovende chemicaliën en krachtige antistollingsmiddelen. 

Volgens experts kan de reuzenbloedzuiger maanden zonder voedsel overleven, wachtend op een nietsvermoedend slachtoffer om zich te voeden.

error: Kopiëren mag niet!