Opmerkelijk: Gevangene ontsnapt als vrouw uit Venezolaanse gevangenis

Een 25-jarige man, Manuel Lorenzo Ávila Alvarado, veroordeeld voor moord en zware overval, is uit de El Libertador-gevangenis in Tocuyito, Venezuela, ontsnapt door zich te vermommen als vrouw. 

Na een echtelijk bezoek op 13 maart, wist hij aan het einde van de bezoekuren onopgemerkt voorbij de bewakers te komen. Hij droeg vrouwen kleren en een blonde pruik, waarschijnlijk aangeleverd door zijn vriendin. Beveiligingscamera’s registreerden hoe hij verkleed als dame de zwaarbewaakte faciliteit verliet. 

Vier bewakers worden nu onderzocht in verband met deze ontsnapping. 

Zowel Alvarado als zijn medeplichtige vriendin zijn nog steeds op vrije voeten. Dit incident roept herinneringen op aan een soortgelijke ontsnapping in Paraguay, waar de gedetineerde ‘Gordito Lindo’ op dezelfde wijze kortstondig vrijheid verkreeg.

error: Kopiëren mag niet!