Voor de eerste keer ooit sluit Saoedi-Arabië zich aan bij Miss Universe verkiezing

Na het veiligstellen van het bod voor de EXPO van 2030 blijft Saoedi-Arabië voet aan de grond zetten met haar nieuwste aankondiging. Het koninkrijk voegt nog een overwinning toe aan zijn lange lijst en treedt in 2024 officieel toe tot het Miss Universe-rijk.

Terwijl de voorganger ervan in El Salvador werd gehouden, zal de editie van dit jaar in Mexico plaatsvinden en voor het eerst Saoedi-Arabië vertegenwoordigen, de alom aanbeden en zwaar onderscheiden Rumy AlQahtani. Met meer dan een miljoen volgers op Instagram heeft de Saoedische schoonheid al een tijdje een naam opgebouwd in de praalwereld.

Van Miss Arab Peace tot Miss Woman SA, haar onmiskenbare charme en schoonheid worden al lang erkend. Ze postte op haar Instagram met een Arabisch onderschrift: “Vereerd om deel te nemen aan Miss Universe 2024.”

Ze ziet de baanbrekende primeur voor haar land en houdt de smaragdgroene vlag hoog op de begeleidende afbeelding. Met een strapless, verblindende avondjurk en een glinsterende kroon zit de tas ‘Miss Universe Saudi Arabia’ trots op haar borst.

Vorig jaar zijn drie Arabische landen vertegenwoordigd op het beroemde platform, dat de regio’s onverzettelijke talenten toekent. Miss Universe Bahrein, met name afkomstig uit de GCC, was de baanbrekende Lujane Yacoub, die deuren in verschillende sectoren blijft openen. Met drie verschillende categorieën worden optochten voorafgaand aan de grote dag aan rigoureuze, lange voorbereidingen en repetities onderworpen. Van avondjurk tot persoonlijkheidsinterview: de vertegenwoordigers van elk land worden ondervraagd over alles, van politieke spanningen tot vertrouwenshacks.

Hoewel dit misschien een primeur is voor Saoedi-Arabië, is Rumy’s voetafdruk in de praalwerelden als vertegenwoordiger van het koninkrijk diep en lang geweest. De 27-jarige schoonheidskoningin, geboren in Riyad, is een soort culturele pionier en is erg trots op haar bewustmakingscampagnes.

error: Kopiëren mag niet!