Carl van Dijk, van landbouw-student tot manager

In een luchtig gesprek op RBN vertelt Carl van Dijk hoe hij als stagiaire in Suriname aankwam en werd opgevangen door wijlen de heer Armand van Alen, de oprichter van NV VABAM. Hij studeerde landbouw en kwam stage lopen in Suriname.

Het beviel hem zodanig, dat hij besloot zich hier te vestigen. Inmiddels woont hij al zp’n 29 jaar in Suriname. Hij trad in dienst bij VCM (Van Alen), en is thans een van de drie managers van dit Surinaams bedrijf, dat de grootste runderkudde in het Caribisch gebied bezit.

VABAM is ook bezig met de aanleg en constructie van een ‘shore base’, Mega Su-Port, aan de rechteroever van de Surinamerivier. Deze havenfaciliteit wordt gebouwd naar aanleiding van de olievondsten voor de Surinaame kust en zal dienen als een ‘Offshore Supply Base’ en mogelijk andere industriële activiteiten ten behoeve van de ‘offshore’ olie- en gassector. Dit industrieel complex zal worden uitgebreid om koolwaterstof- en hernieuwbare energiebronnen (schone energie) te ontwikkelen, alsook een helikopterplatform. Het project zal werkgelegenheid bieden aan lokale bedrijven en mensen.

Carl is ook bloeddonor en moedigt anderen aan het ook te doen, indien mogelijk.

error: Kopiëren mag niet!