India: Politie houdt demonstranten van oppositie in New Delhi aan

De Indiase politie heeft tientallen demonstranten van de oppositie aangehouden toen ze probeerden naar de woning van premier Narendra Modi te marcheren. De arrestaties van dinsdag weerhielden aanhangers van de gekozen topfunctionaris van Delhi, Arvind Kejriwal (zie foto), ervan de vrijlating te eisen van de prominente oppositieleider nadat hij vorige week werd vastgehouden op beschuldiging van corruptie.

De demonstranten verzamelden zich bij het Indiase parlementsgebouw om hun mars te beginnen. Politieagenten, sommigen in oproeruitrusting, omsingelden hen snel.

Kejriwal, een van de meest invloedrijke politici van het land van het afgelopen decennium en een vooraanstaande rivaal van Modi, werd donderdag gearresteerd. Hij en zijn Aaam Admi Partij (AAP), of Common Man’s Party, worden ervan beschuldigd bijna twee jaar geleden 1 miljard roepies ($12 miljoen) aan steekpenningen te hebben aangenomen van drankbedrijven.

De partij heeft de beschuldiging ontkend en beweert dat het Directoraat Handhaving (ED) deze heeft verzonnen.

De AAP maakt deel uit van een brede alliantie van oppositiepartijen genaamd INDIA, die de belangrijkste uitdager is van Modi’s regerende Bharatiya Janata Partij (BJP) bij de algemene verkiezingen die in april zullen beginnen en tot juni zullen duren.

Kejriwal werd vrijdag na een gerechtelijk bevel zeven dagen in hechtenis genomen.

error: Kopiëren mag niet!