Colombia: President Petro dreigt diplomatieke band met Israël te verbreken 

De Colombiaanse president Gustavo Petro heeft op X een ferme waarschuwing aan Israël gegeven. “Als Israël zich niet aan de Verenigde Naties-resolutie voor een staakt-het-vuren houdt, dan zullen wij alle diplomatieke banden met het land verbreken.”

Naast een staakt-het-vuren in de Gazastrook, wil de Verenigde Naties ook dat alle Israëlische gijzelaars worden vrijgelaten. Deze resolutie werd maandag aangenomen en dient vrede tijdens ramadanperiode te garanderen.

De islamitische vastenmaand duurt nog twee weken. De Verenigde Staten onthield zich van de stemming maandag. Dit land is een belangrijke bondgenoot van Israël. Als reactie hierop heeft Israël besloten om niet naar een overleg met de Amerikaanse regering te gaan.

error: Kopiëren mag niet!