Brazilië: Bolsonaro zat twee dagen in Hongaarse ambassade in Brasilia

De Braziliaanse oud-president Jair Bolsonaro heeft zich vorige maand twee dagen “verstopt” in de Hongaarse ambassade in Brasilia. Dat meldt The New York Times.

Bolsonaro zou tussen 12 en 14 februari in de ambassade hebben verbleven. Dat was kort nadat twee voormalige adviseurs van de oud-president werden aangehouden en hij zijn paspoort moest inleveren in verband met een onderzoek naar een mogelijke poging tot een staatsgreep.

Een advocaat van de 69-jarige Bolsonaro bevestigde zijn verblijf in de Hongaarse ambassade nadat de Amerikaanse krant beveiligingsbeelden had gepubliceerd. Het Braziliaanse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft de Hongaarse ambassadeur in het land om opheldering gevraagd.

Volgens Bolsonaro’s advocaat was van “verstoppen” geen sprake, De oud-president zou in de Hongaarse ambassade zijn geweest “om updates te krijgen over het politieke landschap van beide landen”.

Persbureau Reuters schrijft dat het verblijf van Bolsonaro vragen oproept, omdat het niet mogelijk zou zijn hem te arresteren tijdens een verblijf in een buitenlandse ambassade. De Braziliaanse regering heeft de Hongaarse ambassadeur op het matje geroepen vanwege de kwestie.

error: Kopiëren mag niet!