Surinaamse film “Wiren” schittert op IFFAS 2024 in India

De Surinaamse film “Wiren”, die eerder werd genomineerd voor een Oscar, is geselecteerd om vertoond te worden op het prestigieuze International Film Festival of Ancient Splendor (IFFAS 2024), dat plaatsvindt van 1 tot 6 april in Ujjain, Madhya Pradesh, India. 

Dit evenement, onder auspiciën van Vikramaditya Shodhpeeth en de culturele afdeling van de regering van Madhya Pradesh, richt zich op thema’s zoals Mythologie, Geschiedenis, Archeologie, Vedische kennis, Wetenschap en Cultuur.

Deze vertoning is het resultaat van een samenwerking tussen de ambassade van Suriname in India, regisseur/producent Ivan Tai-Apin en Rohini Films. 

“Wiren” vertelt het waargebeurde verhaal van een dove jongeman die strijdt voor gerechtigheid, en weet op overtuigende wijze een wereldwijd publiek te raken met zijn inspirerende verhaal. De vertoning van “Wiren” op IFFAS 2024 belooft een significante mijlpaal te zijn in de culturele relaties tussen Suriname en India, die de wederzijdse waardering en culturele uitwisseling tussen beide landen verder zal versterken.

error: Kopiëren mag niet!