Apotheek Ligeon in Commewijne sluit deuren

Na maanden van speculatie bevestigt Apotheek Ligeon de sluiting van haar filiaal in Jaglust, Commewijne, per 1 april. Deze ontwikkeling treft zowel werknemers als lokale bewoners hard. Bij de opening werd het filiaal nog met open armen ontvangen vanwege de nabijheid en het brede assortiment medicijnen, beschikbaar voor SZF-verzekerden.

De filialen van Apotheek Ligeon, opererend onder Staats Ziekenfonds NV, hebben na intensieve gesprekken met de nieuwe directie de zware beslissing moeten nemen om de deuren te sluiten. Ondanks de goede intenties blijkt het filiaal niet rendabel, mede door afnemende klantenaantallen en stijgende exploitatiekosten.

Het verlies van de apotheek weegt zwaar voor de lokale gemeenschap, vooral voor vaste patiënten die nu, geconfronteerd met de stijgende benzineprijzen, een grotere afstand moeten overbruggen naar het centrum van Commewijne, waar nog twee apotheken zijn.

Mevrouw Sandia M., een buurtbewoonster, vertelt hoe de komst van de apotheek haar leven eerder vergemakkelijkte en nu, met de sluiting, zij en velen met haar opnieuw verstoken zijn van gemakkelijke toegang tot medicatie. De vriendelijkheid en klantenservice van het personeel van Apotheek Ligeon zullen haar, haar buren en vele anderen uit de gemeenschap zeker bijblijven. De sluiting van dit filiaal markeert een betreurenswaardige stap terug voor de zorgtoegankelijkheid in de regio Commewijne.

CS

error: Kopiëren mag niet!