SLM laatste landing op Schiphol en tegenslagen op de route naar Paramaribo

Surinam Airways (SLM) beleefde een bewogen week met de laatste landing dinsdag 26 maart van haar Airbus A340-300 op Schiphol, waarmee een tijdperk werd afgesloten. De luchtvaartmaatschappij heeft de lease voor de A340 beëindigd en schakelt nu over naar een efficiëntere Airbus A330 voor de route tussen Paramaribo en Amsterdam. 

Deze verandering volgde op het technische probleem van afgelopen zaterdag, dat het vertrek van een vlucht vanuit Amsterdam verstoorde.

Ondanks de inspanningen van de technici kon het vrachtruim van de A340, door het gebrek aan direct beschikbare onderdelen, niet worden gebruikt. Dit dwong SLM ertoe passagiers te vervoeren zonder hun bagage, die uiteindelijk de volgende dag werd nagestuurd.

Om de operaties te continueren huurt SLM tijdelijk een Airbus A330-200 van Maleth-Aero, met plannen om zo snel mogelijk een dry lease arrangement af te sluiten voor een ander toestel.

Dit moet ervoor zorgen dat de SLM met eigen personeel kan blijven vliegen op deze belangrijke route.

De SLM excuseert zich voor het ongemak en streeft ernaar de inhuurperiode van vliegtuigen zo kort mogelijk te houden, terwijl gezocht wordt naar een duurzame oplossing met de introductie van een nieuw leasevliegtuig voor een periode van ongeveer zes jaar.

error: Kopiëren mag niet!