Japanse Luiermaker Richt Zich Op Vergrijzende Bevolking

In het licht van de vergrijzende bevolking van Japan en de dalende geboortecijfers neemt Oji Holdings, een Japanse luierfabrikant, de besluiten om zijn productie van baby’s naar volwassen luiers te verschuiven. Dit besluit weerspiegelt de demografische verschuiving in het land, waar het aantal geboorten tot een historisch dieptepunt van 758.631 in 2023 is gedaald, terwijl bijna 30% van de bevolking 65 jaar of ouder is. Volwassen luiers vormen nu een groeiende markt van meer dan 2 miljard dollar, aangezien Japan één van de oudste bevolkingsgroepen ter wereld heeft. Oji Holdings heeft aangekondigd dat het de productie van babyluiers zal stopzetten in Japan, maar zal doorgaan in Maleisië en Indonesië, waar de vraag naar babyluiers verwacht wordt te stijgen. Dit besluit benadrukt de diepgewortelde demografische crisis in Japan, ondanks diverse overheidsinspanningen om de geboortecijfers te verhogen, die tot nu toe weinig succes hebben geboekt.

error: Kopiëren mag niet!