De regering-Biden heeft kritiek geuit op ‘PR-stunt’ terwijl de steun aan de Israëlische moord voortduurt

Recente ontwikkelingen hebben sommigen ertoe gebracht te concluderen dat het standpunt van de Amerikaanse president Joe Biden over de Israëlische Gaza-campagne is geëvolueerd nadat het Witte Huis dit weekend een pro-staakt-het-vuren-resolutie bij de Verenigde Naties had aangenomen. Maar analist Misty Winston gooide koud water over dergelijke beweringen tijdens een optreden in het Spoetnik-programma The Critical Hour.

“Ik denk niet dat dit echt iets met veel anders te maken heeft dan dat het een verkiezingsjaar is”, aldus de radiopresentator en activist voor de vrijheid van meningsuiting. “De regering-Biden heeft het wanhopig moeilijk. Ze erkennen het feit dat de Palestijnse kwestie voor veel mensen echt een rode lijn-kwestie is geworden.”

“Binnen enkele seconden nadat de [VN]-resolutie was aangenomen, lieten ze deze bagatelliseren,” merkte ze op, “[zeiden] ‘oh, het is niet bindend’ en al die andere dingen. Ik denk dat het veel ophef is om niets.”

De regering-Biden is het Netanyahu-regime dodelijke hulp blijven bieden, ook al haalde ze af en toe in het openbaar oppositie aan. Uit een recent rapport bleek dat het Witte Huis in het geheim meer dan 100 hulppakketten naar Israël heeft gestuurd.

Biden heeft gedurende zijn hele carrière beweerd een ‘zionist’ te zijn, waarbij hij zijn steun uitsprak voor de ideologie die beweert dat joden recht hebben op een natiestaat in de Levant, met uitsluiting van de inheemse Palestijnse bevolking in de regio. De Israëlische mensenrechtenorganisatie B’Tselem heeft Israël bestempeld als een ‘apartheids’ en ‘joods supremacistisch’ regime, terwijl de Sovjet-Unie in 1975 een succesvolle VN-resolutie leidde waarin werd opgemerkt dat het zionisme een racistische ideologie is.

error: Kopiëren mag niet!