Corneel is blij met zijn bedrijfje: maaien van erven en onderhoud, maaimachines repareren en grofvuil opruimen

De financiële situatie heeft de afgelopen periode ertoe geleid dat vele bedrijven gesloten zijn. Enkele ondernemers konden de druk niet meer aan en besloten hun business stop te zetten, hun pand te verhuren of te verkopen en uit het land te gaan. Maar voor enkele kleine ondernemers is de situatie momenteel een periode om juist te grijpen naar kansen. 

Corneel, die een kleine ondernemer is, geeft aan dat zijn kleine onderneming toch bekend is geworden. Als kleine ondernemer heeft hij ook tijden meegemaakt waarbij hij op wilde geven maar hij gaf de hoop niet op. Corneel geeft aan dat zijn kleine bedrijfje pas bijna aan het eind van 2022 begon te draaien. Voorheen was hij al met kleine klusjes op zich zelf bezig, maar kon niet verder vanwege zijn kleine klantenkring en materiaal.

“Mijn bedrijfje bestaat uit het maaien van erven en onderhoud. daarnaast repareer ik ook maaimachines en ruim grofvuil op. ik ben heel blij dat ik toch niet mijn kleine hossel heb gegeven. Ik begon met een maaimachine, twee harken, een grote vuilniston, een pickup van mijn schoonvader en nog enkele andere dingen om het erf schoon en veilig te houden. Ik heb nu de pickup van mijn schoonvader en een voor mijzelf, veel groter, en heb zes heren in dienst waarbij ik twee projecten tegelijk kan doen.”

“Klanten vinden voor een klein bedrijf was moeilijk door geen bekendheid en geen naam, dat was niet te redden. Ik begrijp de grote ondernemers en vind het wel jammer, maar ben toch blij met wat ik heb kunnen redden. Men gebruikt vaak het gezegde de ene man zijn verlies is de andere man zijn brood”, aldus Corneel. 

“Ik hoop dat vele andere kleine ondernemers, ook de grote, het niet opgeven. Je gaat een punt hebben van het gevoel en alles neer te zetten, maar geef niet op. Blijf doorzetten en geloven in jezelf, het gaat misschien niet binnen een maand goed komen, maar het komt wel goed. Een geduldig mens wint altijd”, benadrukt Corneel.

TM

error: Kopiëren mag niet!