Vietnam: Levende paling uit buik man (34) verwijderd

Bij een Vietnamese man is eerder deze maand een levende paling uit zijn buik verwijderd nadat deze hoogstwaarschijnlijk via zijn anus naar binnen is gekropen. De ontdekking werd volgens de New York Post gedaan toen de 34-jarige man met ernstige buikpijn naar het ziekenhuis ging.

Tijdens een echo en op een röntgenfoto troffen artsen tot hun verbazing de dertig centimeter lange paling aan in de buik van de persoon.

Het dier zou via de anus het lichaam binnengedrongen zijn en naar zijn dikke darm zijn gegaan. Pham Manh Hung, hoofd chirurgie van het Hai Ha District Center in de provincie Quang Ninh, sprak van een ’zeldzaam geval’.

“Het rectale gebied bevat veel fecaal vocht en is gemakkelijk besmet met bacteriën, maar de operatie werd veilig uitgevoerd. Het leverde geen problemen op.”

De man werd na de operatie nog enkele dagen in het ziekenhuis gehouden. Na het ontwaken had hij naar eigen zeggen nog lichte buikpijn. Volgens lokale media zorgde de paling voor een darmperforatie en peritonitis, een aandoening die ontstekingen in de buik of maag veroorzaakt.

error: Kopiëren mag niet!