NPS discussieavond 5 april over de ontwikkeling van Brokopondo

De Nationale Partij Suriname (NPS) richt haar aandacht op Brokopondo, bekend als een vooraanstaand gouddistrict in Suriname, ondanks dat de weelde van de goudindustrie, die meer dan US$ 14 miljard heeft gegenereerd, niet zichtbaar is in het district. 

De NPS nodigt de gemeenschap uit voor een openbare discussieavond op 5 april, onder het thema “De Ontwikkeling van Brokopondo; Hoe Verder?”, met als doel om de ontwikkelingskansen en -potentieel van Brokopondo te verkennen en bewoners te betrekken bij het opstellen van het verkiezingsmanifest van de partij.

De focus ligt op het verkrijgen van ideeën en oplossingen van de gemeenschap voor onder meer toerisme, bosbouw, en land- en tuinbouw, waarbij de ontwikkelingsrichting mede door de bewoners bepaald zal worden. De partij benadrukt haar eerdere bijdragen aan het district, zoals de aanleg van de Afobakaweg en de elektriciteitsvoorziening, en benadrukt het belang van gelijkheid en ontwikkeling voor iedereen, ongeacht sociale achtergrond. 

De NPS streeft naar een duurzame en gezamenlijke ontwikkeling van Brokopondo, waarbij integriteit, democratie, en respect voor mensenrechten kernwaarden zijn.

De inleider is Sergio Akiemboto (zie foto) en de panelleden zijn Bisai Alida en Jerry Finisie.

error: Kopiëren mag niet!