Inzamelingsactie begrafenis Def Rhymz in Suriname succesvol

De inzamelingsactie om de overleden rapper Def Rhymz in Suriname te begraven is dinsdagmiddag succesvol afgesloten. In minder dan een dag tijd werd maar liefst 40 duizend euro opgehaald.

Def Rhymz kampte al jaren met gezondheidsproblemen en stierf afgelopen zondag in afwachting van een donorhart.

Velen laten op de pagina waarop gedoneerd kan worden een emotioneel bericht achter. Def Rhymz overleed voor veel mensen onverwachts op 53-jarige leeftijd. Hij was bekend van hits zoals ‘Schudden’ en ‘Doekoe’.

Def Rhymz vertelde eind vorig jaar in een podcast dat hij wachtte op een donorhart. Hij had al meerdere hartoperaties ondergaan omdat zijn linkerhartklep niet functioneerde. “Door complicaties mocht het helaas niet zo ver komen”, staat in een verklaring.

De familie van Def Rhymz laat weten, dat ze zelf de begrafenis niet kunnen betalen. “Door zijn chronische hartfalen kon hij zich niet verzekeren. Dit bracht hoge kosten met zich mee. De buffer die hij had opgebouwd hebben wij moeten gebruiken voor de vele ziekenhuisopnamen.”

De familie meldt dat Bouman niets liever deed dan optreden, maar tijdens de periodes met ziekenhuisopname kon hij dat niet. Ook de financiële tegenslagen tijdens de coronacrisis waren nadelig. De familie laat in een bericht weten alle steun te kunnen gebruiken.

Volgens de familie wilde Def Rhymz graag begraven worden in zijn geboorteland, Suriname: “Als nabestaanden willen we onze krachten bundelen en deze wens in vervulling laten gaan. Laten we zijn positieve energie gebruiken en Def in onze harten voort laten leven.” Def is op 3-jarige leeftijd verhuisd naar Rotterdam en groeide daar op.

De familie sluit het bericht af met een boodschap die Def altijd meegaf: “Geniet van het leven want het duurt maar even. Hou van jezelf, kies voor jezelf en zet jezelf op nummer één!”

error: Kopiëren mag niet!