Humphrey Campbell: In memoriam

Op 66-jarige leeftijd is Humphrey Campbell, de geliefde Nederlandse zanger die het land vertegenwoordigde op het Eurovisie Songfestival in 1992, overleden na een strijd tegen kanker. Zijn familie meldt dat hij maandagochtend “vreedzaam en pijnloos” is heengegaan. Als laatste eerbetoon heeft Campbell zijn lichaam aan de wetenschap gedoneerd.

Geboren op 26 februari 1958 in Moengo, Suriname, verhuisde hij naar Nederland na het winnen van een muziekwedstrijd in zijn geboorteland. Zijn deelname aan het Eurovisie Songfestival met het nummer “Wijs me de weg” leverde hem een negende plaats op, met Ruth Jacott als achtergrondzangeres. Het koppel zou later een relatie hebben tot hun scheiding in 2011.

Na zijn Eurovisie-ervaring richtte Campbell zich op een carrière als producer en werkte samen met diverse kunstenaars.

Een geplande tournee door vijftien theaters moest hij echter annuleren wegens zijn gezondheidstoestand.

Ons medeleven gaat uit naar familie, vrienden en geliefden van Humphrey Campbell.

error: Kopiëren mag niet!