SLM-vluchten ontregeld door technisch manco

Afgelopen zaterdag had de vlucht van de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM) van Amsterdam naar Paramaribo onvoorziene hinder door technische problemen. Een defect aan de Airbus A340-300 zorgde ervoor dat de technici op Schiphol niet in staat waren om het vrachtruim te benutten, vanwege het ontbreken van de benodigde onderdelen.

Als gevolg hiervan werden passagiers gedwongen hun reis naar Paramaribo te starten zonder bijbehorende bagage, die hen een dag later zou bereiken.

Deze abrupte wijziging wekte aanzienlijke frustratie op bij reizigers, die hun tickets ruim van tevoren hadden geboekt in anticipatie op een ongestoorde vlucht.

Om de vluchtuitvoering te continueren heeft de SLM tijdelijk een Airbus A330-200 ingehuurd van Maleth-Aero. Gedurende deze interim-periode zal het cabinepersoneel afkomstig zijn van de chartermaatschappij, terwijl de SLM in verdergevorderde gesprekken is voor een dry lease-overeenkomst van een alternatief vliegtuig. De intentie hierbij is om het eigen personeel in te zetten op de ingehuurde vliegtuigen.

SLM zet zich in om de termijn van deze overgangsperiode minimaal te houden en legt zich tegelijkertijd toe op het vinden van een duurzamere oplossing. Deze beoogt de aanschaf van een nieuw leasevliegtuig met een contractduur van circa zes jaar, ter vervanging van het huidige gehuurde toestel en met de ambitie de dienstverlening en betrouwbaarheid van de vloot te vernieuwen.

error: Kopiëren mag niet!