Rapper Deff Rhymz (53) overleden

Rappers hadden zondagavond op Instagram gemeld dat rapper Def Rhymz op 53-jarige leeftijd is overleden. Een goede vriend heeft maandagochtend namens de familie bevestigd, dat hij is overleden als gevolg van hartfalen.

De Surinaams-Nederlandse rapper werd vooral bekend door zijn hits Doekoe en Schudden (2001). Hij is in een ziekenhuis in Utrecht vredig ingeslapen in het bijzijn van vrienden en familie. Dennis Bouman, de echte naam van Rhymz, vertelde eind vorig jaar voor het eerst over hartproblemen waar hij mee kampt.  

Bouman leefde al ruim vier jaar met een steunhart in afwachting van een mogelijke transplantatie. “Door complicaties mocht het helaas niet zo ver komen”, aldus de familie in de verklaring. 

“Mijn broer, je bent gaan rusten. We will always love you man”, reageert rapper en goede vriend U-Niq op het nieuws. “Rust in vrede”, schrijft platenlabel TopNotch.

“Rust zacht King”, aldus rapper Winne. Ronnie Flex en Frenna delen een foto van Rhymz op Instagram.

Rapper Brainpower schrijft op X dat hij ‘in shock’ is. “Deze komt keihard aan. Leerde je ergens in de early 90s kennen. En later zijn we elkaar ruim 25 jaar on the road vrijwel continu tegengekomen en hebben we regelmatig gehangen.”

Ook Kenny B. herdenkt de rapper met een mooi bericht op Facebook:

error: Kopiëren mag niet!