Natio behaalt gelijkspel tegen Martinique onder coach Menzo

In een bijna uitverkocht Almere City stadion heeft het Surinaams voetbalelftal, Natio, een 1-1 gelijkspel behaald tegen Martinique in aanloop naar de WK 2026 kwalificaties. Onder leiding van bondscoach Stanley Menzo, die zich nog in de zoekfase bevindt naar een uitgebalanceerd team, toonde Suriname zich de meeste tijd van de wedstrijd sterker dan Martinique.

De focus ligt nu op het vinden van de juiste middenveldopstelling, omdat ervaren spelers zoals Diego Biseswar en Tjaronn Chery niet langer beschikbaar zijn.

De wedstrijd tegen Martinique, rijk aan Franse Ligue 1 spelers, bood ook een podium om Europese profs met Surinaamse wortels aan te trekken.

Menzo is hoopvol dat nieuw bloed zoals Danilho Doekhi en Crycensio Summerville de selectie zullen versterken. Suriname kijkt optimistisch uit naar de aankomende kwalificatiewedstrijden, met Menzo die gericht is op groei en resultaten in de nabije toekomst.

error: Kopiëren mag niet!