Braziliaanse Voetbalautoriteiten Spreken Zich Uit over Verkrachtingszaken Robinho en Alves

De Braziliaanse voetbalwereld wordt geconfronteerd met de veroordelingen voor verkrachting van voormalige internationals Robinho en Dani Alves, beiden 40 jaar oud. De nationale coach, Dorival Junior, heeft zijn stilte doorbroken en spreekt van een “moeilijke tijd” voor het team en de spelers. Robinho is recent begonnen aan een negenjarige gevangenisstraf in Brazilië voor zijn betrokkenheid bij een groepsverkrachting in Italië in 2013. Dani Alves kreeg een straf van vier en een half jaar voor de verkrachting van een vrouw in een nachtclub in Barcelona in 2022. De Braziliaanse voetbalfederatie (CBF) heeft de zaken omschreven als “beschamend” en benadrukt de noodzaak om niet alleen seksueel geweld, maar alle vormen van geweld tegen te gaan. De federatie en spelers zoals Danilo roepen op tot meer bewustwording en empathie onder jonge spelers.

error: Kopiëren mag niet!