Robinho Begint Gevangenisstraf in Brazilië voor Verkrachting

Voormalig topvoetballer Robinho heeft zijn eerste nacht in een Braziliaanse gevangenis doorgebracht na zijn arrestatie voor een verkrachtingszaak uit 2017 in Italië. De 40-jarige, bekend van zijn tijd bij Manchester City en Real Madrid, werd donderdag gearresteerd na een mislukte poging om zijn negenjarige gevangenisstraf uit te stellen. Robinho werd veroordeeld voor zijn rol in de groepsverkrachting van een Albanese vrouw in een Milanese nachtclub. Ondanks een hoger beroep in 2020 en bekrachtiging van zijn straf door het Italiaanse Hooggerechtshof in 2022, werd een internationaal arrestatiebevel uitgevaardigd. Omdat Brazilië geen onderdanen uitlevert, stemde een rechtbank in Brasilia ermee in dat Robinho zijn straf in Brazilië zou uitzitten, wat leidde tot zijn opsluiting in de Tremembe-gevangenis, nabij Sao Paulo.

error: Kopiëren mag niet!