UEFA Bereikt Schikking met Liverpool Fans over Chaos Champions League Finale 2022

De UEFA heeft een civiele claim afgehandeld met Liverpool-fans die lichamelijk en geestelijk letsel opliepen tijdens de chaotische gebeurtenissen rond de Champions League-finale van 2022 in Parijs. De schikking, bereikt met vertegenwoordiging door advocatenkantoren Bingham Long en Pogust Goodhead, blijft vertrouwelijk. Een onafhankelijk rapport wees uit dat de UEFA de “primaire verantwoordelijkheid” droeg voor de bijna catastrofale gebeurtenissen. Fans werden buiten het Stade de France ingesloten en blootgesteld aan traangas en pepperspray door de politie, wat leidde tot een vertraagde aftrap. De UEFA heeft stappen ondernomen, waaronder het implementeren van aanbevelingen uit het rapport en het opzetten van een terugbetalingsregeling. De schikking erkent geen aansprakelijkheid, maar biedt hopelijk afsluiting voor de betrokken fans. Een van de fans, Matt Douglas, deelde zijn traumatische ervaring en bekritiseerde de UEFA voor het niet nakomen van hun zorgplicht.

error: Kopiëren mag niet!