Robinho Begint Gevangenisstraf in Brazilië na Verkrachtingsvonnis

Voormalig Braziliaans voetbalster Robinho is in Brazilië gearresteerd om een gevangenisstraf van negen jaar uit te zitten na zijn veroordeling voor verkrachting in Italië in 2017. Het Braziliaans Hooggerechtshof besliste dat hij zijn straf in Brazilië moet uitzitten. Robinho werd beschuldigd van een groepsaanranding in 2013 in Milaan. Zijn pogingen om vrij te blijven in afwachting van hoger beroep zijn afgewezen. De autoriteiten hebben nog niet bekendgemaakt naar welke gevangenis hij zal worden gebracht.

Robinho, die ontkent enige misdaad te hebben begaan, heeft zijn paspoort al aan de Braziliaanse autoriteiten overgedragen. Hij beweert dat zijn veroordeling in Italië door racisme is beïnvloed. De voetballer, die bekend werd in 2002 toen hij Santos naar een nationale titel leidde, heeft ook gespeeld voor Real Madrid, Manchester City en AC Milan. Zijn carrière omvatte stints in China en Turkije, naast opnieuw spelen voor Santos.

error: Kopiëren mag niet!