Japan Adviseert Voetbalfans Af te Zien van Reis naar Noord-Korea voor WK-Kwalificatiewedstrijd

Het Japanse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft voetbalfans aangeraden niet naar Noord-Korea af te reizen voor de WK-kwalificatiewedstrijd op 26 maart, de eerste wedstrijd tussen beide landen in Noord-Korea sinds 2011, vanwege de vijandige houding van Noord-Korea tegenover Japan. Hoewel Japan zijn burgers niet expliciet verbiedt naar Noord-Korea te reizen, bestaat er al lang een advies om dit niet te doen, gezien de afwezigheid van diplomatieke betrekkingen en de gespannen geschiedenis tussen de twee landen, inclusief bezettingscompensatie, rakettesten, en ontvoeringen door Noord-Koreaanse agenten. Veertien overheidsfunctionarissen en enkele media zullen het Japanse team vergezellen, terwijl verwacht wordt dat Noord-Koreaanse fans uit de etnisch-Koreaanse gemeenschap in Japan, die ongeveer 300.000 mensen telt, in grote getale zullen opdagen bij de wedstrijd in Tokio.

error: Kopiëren mag niet!