Dani Alves Vrijgelaten op Borgtocht na Veroordeling voor Seksueel Misbruik

De voormalige Braziliaanse voetballer Dani Alves is na hoger beroep op borgtocht vrijgelaten voor €1 miljoen door een rechtbank in Barcelona. Deze beslissing komt na zijn veroordeling vorige maand voor aanranding, waarvoor hij een gevangenisstraf van 4½ jaar kreeg opgelegd. Alves had reeds meer dan een jaar van deze straf uitgezeten. Als voorwaarden voor zijn vrijlating moet Alves zijn paspoorten inleveren, in Spanje blijven, en eens per week bij de rechtbank melden. Ook mag hij niet binnen een straal van 1000 meter van het slachtoffer komen. De vrijlating van Alves roept verschillende reacties op, waarbij de advocaat van het slachtoffer aangeeft in beroep te gaan tegen de beslissing. Alves hield gedurende het proces vol onschuldig te zijn en veranderde meerdere keren van verhaal. Zijn zaak was de eerste grote zedendelictzaak sinds Spanje zijn seksuele misdrijf wetgeving herzag in 2022, met de “alleen ja betekent ja”-wet die toestemming centraal stelt.

error: Kopiëren mag niet!