Daling van ontvoeringen in Mexico naar laagste punt in vijf jaar

Mexico heeft in februari een significante afname van 80,7% in het aantal ontvoeringen ervaren, de laagste stand in meer dan vijf jaar, volgens minister Rosa Icela Rodríguez. De afgelopen vijf jaar hebben geleid tot de arrestatie van 6.027 verdachten, het ontmantelen van 603 criminele bendes en het redden van 2.463 slachtoffers. Tegelijkertijd is onder president López Obrador het aantal opzettelijke moorden met 25% gedaald, met een afname van het aantal dagelijkse slachtoffer in 2024 met 2% vergeleken met vorig jaar. Toch benadrukt UNAM-professor Javier Oliva Posada dat, ondanks deze verbeteringen, Mexico nog steeds voor aanzienlijke veiligheidsuitdagingen staat. Deze vooruitgang weerspiegelt uitgebreide strategische inspanningen om criminele netwerken te ontmantelen en integreert sociale initiatieven met politiewerk ter bestrijding van criminaliteit.

error: Kopiëren mag niet!