AdeKUS en VWPU bereiken akkoord over afkoopregeling voor wetenschappelijk personeel

De Anton de Kom Universiteit van Suriname (AdeKUS) en de Vakvereniging Wetenschappelijk Personeel van de Universiteit van Suriname (VWPU) hebben een belangrijke overeenkomst bereikt over de financiële compensatie voor het voltijds wetenschappelijk personeel over het jaar 2023.

Dagblad suriname verneemt van haar bronnen dat de deal, gesloten op 18 maart, voorziet in een totale afkoopsom van SRD 67.500 per personeelslid, met een initiële uitbetaling van SRD 30.000 in de eerste maand, gevolgd door gelijkmatige verdeling van het resterende bedrag over de komende zes maanden.

De VWPU en AdeKUS melden dat per maand een afkoopbedrag van ongeveer SRD 5.000 betaald worden aan elk lid van het wetenschappelijk personeel dat tussen 1 januari 2023 en 31 december 2023 voltijds in dienst was van de AdeKUS. 

Dit akkoord, gericht op het welzijn van de universitaire medewerkers, komt na zorgvuldige afweging van de beperkte financiële middelen en de educatieve belangen van de studenten. De overeenstemming tussen de universiteit en de vakvereniging resulteerde ook in de onmiddellijke opheffing van voorheen opgeschorte acties door het wetenschappelijk personeel, waardoor de academische activiteiten kunnen doorgaan zoals gepland.

error: Kopiëren mag niet!