Nomadische stammen van Zuidoost-Azië

Phnom Penh (FN), 18 mrt. – Zuidoost-Azië herbergt diverse nomadische stammen, zoals de Penan van Borneo, Orang Rimba, de Moken van de Andamanse Zee, Sakai en vele anderen. Deze stammen, diep verbonden met hun omgeving, navigeren door bossen of zeeën, en vertrouwen op traditionele kennis voor hun overleving.

Ondanks uitdagingen zoals landinvasie en modernisering, zijn er inspanningen gaande om hun cultureel erfgoed te behouden door middel van pleitbezorging en gemeenschapsondersteuning. Als hoeders van unieke tradities dragen deze stammen bij aan het rijke culturele weefsel van Zuidoost-Azië, en benadrukken ze het belang van het behouden van ons gedeelde menselijk erfgoed.

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd op Seasia Stats.

error: Kopiëren mag niet!