Kenki Denki, a no yu wan de: MinOWC lanceert mental health serie

De lancering van de mental health serie “Kenki Denki” vond dinsdag 19 maart plaats in het Mr. Dr. J.C. de Miranda Lyceum, een initiatief van de afdeling School Radio en –televisie van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (minOWC) in samenwerking met het kinderfonds van de Verenigde Naties UNICEF. 

Een slechte mentale gezondheid kan leiden tot slechte schoolprestaties, hoog schoolverzuim, agressief gedrag en moreel onaanvaardbaar gedrag bij leerlingen. Om deze reden is het initiatief ontstaan om videolessen te produceren voor het voortgezet onderwijs, die door zorgcoördinatoren en decanen kunnen worden ingezet om bepaalde onderwerpen bespreekbaar te maken en leerlingen tools te bieden om veerkrachtiger te worden en vooroordelen t.a.v. mentale aandoeningen weg te werken.

“De adolescentie is een turbulente periode, een ieder die een tiener heeft of een tiener is zal het beter weten dat je echt met een heleboel dingen zit”, zei Daniella Sumter van Schooltv tijdens de lancering. 

Tijdens de lancering waren minister Henry Ori van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur en minister Steven Mac Andrew van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AW&J), tevens de vertegenwoordiger van UNICEF, aanwezig.

Minister Andrew prees dit initiatief tijdens zijn toespraak bij de lancering van de mental health-series. Hij verwees naar een recente studie waaruit blijkt dat merendeels van de jongeren, wanneer ze met problemen worstelen, vaak naar andere jongeren toestappen die in dezelfde positie verkeren, waardoor de problemen juist groter worden in plaats van opgelost. Kinderen worden blootgesteld aan heel veel via sociale media, met alle gevolgen van dien, gaf de minister aan. 

Onderwijsminister Henry Ori benadrukte tijdens zijn toespraak het belang van het  aanbieden van dit programma, waar op een speelse manier een belangrijke issue bespreekbaar kan worden in prachtig partnerschap met de Schooltv, psycholoog Cruden en Unicef. “We beginnen met twee belangrijke doelgroepen: het voortgezet onderwijs (VOJ) en de voorbereidend secundair onderwijs (VOS) scholen”, zei de minister. 

Volgens de minister is het identificeren van een lijst van onderwerpen betreffende mentale gezondheid essentieel. 

SD

error: Kopiëren mag niet!