Onderzoek Vindt Geen Hersenletsel bij ‘Havana-syndroom’ Slachtoffers

Een onderzoek door de National Institutes of Health (NIH) in de Verenigde Staten heeft geen biologische afwijkingen, waaronder hersenletsel, gevonden bij Amerikaanse functionarissen die symptomen van het ‘Havana-syndroom’ rapporteren. De studie, die geavanceerde beeldvormingstechnieken en diepgaande klinische beoordelingen gebruikte, kon geen significante verschillen vinden in MRI-beelden tussen de getroffen personen en gezonde vrijwilligers. Ondanks de bevindingen benadrukken de onderzoekers dat de symptomen, zoals duizeligheid en hoofdpijn, zeer reëel zijn. Amerikaanse inlichtingendiensten hadden eerder geconcludeerd dat het onwaarschijnlijk is dat een buitenlandse tegenstander achter de incidenten zit.

error: Kopiëren mag niet!