Gewapende aanval in Nigeria leidt tot ontvoering van minstens 87 mensen

In Nigeria hebben gewapende mannen minstens 87 mensen ontvoerd in een recente aanval, volgend op de eerdere ontvoering van 286 scholieren en personeel. De aanval vond plaats in het Kajuru-gebied van Kaduna, waarbij ook vrouwen en kinderen zijn ontvoerd. Bandieten, die vaak dorpen plunderen en ontvoeringen voor losgeld uitvoeren, blijven een ernstig probleem ondanks inspanningen van de autoriteiten. De aanvallen zetten president Bola Ahmed Tinubu onder toenemende druk. Veiligheidsagenten zijn ingezet om de ontvoerde dorpelingen te redden, maar de gemeenschap blijft geteisterd door geweld. Slachtoffers van ontvoeringen worden vaak na onderhandelingen vrijgelaten, hoewel een wet uit 2022 het betalen van losgeld verbiedt.

error: Kopiëren mag niet!