Herstel van West-Afrika’s Internet: Een Uitdaging van Vijf Weken

West-Afrika’s internetinfrastructuur ondervond een tegenslag door beschadigde onderzeese kabels, wat invloed had op diensten in Nigeria, Ghana, Senegal en Côte d’Ivoire. Het incident, gerapporteerd op 14 maart, leidde tot onbereikbare websites en online bankdiensten. Hoewel sommige gebieden herstel zagen, kan volledige reparatie tot vijf weken duren. De Ghana National Communications Authority schatte deze tijdlijn na overleg met kabelaanbieders zoals Africa Coast to Europe (ACE), MainOne, South Atlantic 3 en het West Africa Cable System (WACS). MainOne stabiliseerde zijn netwerk door verkeer om te leiden na een externe beschadiging voor de West-Afrikaanse kust. Ondanks investeringen in onderzeese kabels door bedrijven zoals Google en Meta, benadrukt de fragiliteit van Afrika’s digitale economie. Inspanningen, zoals de financiering van een nieuwe kabel door de Europese Investeringsbank, beogen de connectiviteit te versterken. Bright Simons benadrukt de noodzaak van een verenigde aanpak voor connectiviteitsinfrastructuur om de digitale economie van Afrika robuuster te maken.

error: Kopiëren mag niet!