Beroep om meterstand maandelijks door te geven aan EBS

Op stroomverbruikers doet minister David Abiamofo van Natuurlijke Hulpbronnen (NH) een beroep om maandelijks hun meterstand door te geven aan de EBS. Dat kan op verschillende manieren gebeuren. Via internet, sms of gewoon door te bellen. Indien de meterstand niet wordt doorgegeven zal de EBS bij het opmaken van de factuur werken op basis van historische verbruiksgegevens die bij het bedrijf bekend zijn. 

Bij een plotselinge meer-verbruik in een bepaalde maand, zal de EBS pas twee maanden daarna de meer-kosten in rekening kunnen brengen op de factuur. 

Dit is de reden van de vaak gehoorde klacht van verbruikers waarom zij plotseling veel meer moeten betalen. Om dat te voorkomen is het daarom belangrijk dat verbruikers maandelijks hun meterstand doorgeven.

Het regelmatig doorgeven van de meterstand zal maken dat er ook meer besef bij verbruikers gaat ontstaan over hoeveel Kwu stroom zij maandelijks gebruiken. Er zal volgens de NH-minister bewuster worden omgesprongen met stroomverbruik. 

Met de verhoging van de stroomtarieven worden huishoudens onderverdeeld in drie categorieën; de verbruikersgroep tot en met 400 Kwu, de groep tussen 401 en 900 kwu en die tussen 901 en 1500 kw. Voor elk van de verbruikers categorieën huishoudens gelden “lagere” stroomtarieven. Hoe meer stroom wordt verbruikt, hoe hoger het tarief per Kwu. Alle huishoudens krijgen op de werkelijke verbruikskosten een korting tot maximaal SRD 400.

De factuur die men vanaf de komende maand van de EBS aangeboden zal krijgen, zal er anders uitzien. Men zal kunnen opmaken hoeveel kwu het verbruik is geweest en wat de werkelijke kosten volgens de aangepaste tarieven zijn. Op die werkelijke verbruikskosten wordt aan alle huishoudelijk verbruikers een korting tot maximaal SRD 400 gegeven.    

SS

error: Kopiëren mag niet!