Animo groot bij intrede Tesla en BYD elektrische auto’s in Suriname

De elektrische Tesla auto’s van Amerikaanse makelij hebben hun intrede gedaan in Suriname. Ook de Chinese concurent BYD, die elektrische auto’s produceert, is nu in Suriname gearriveerd. 

Bij een expo in Assuria Highrise afgelopen weekend hebben de Powerfull Nexus en Cheung’s Sound & Vision de elektrische auto gelanceerd. Het evenement was de eerste publieke expositie van volledig elektrische auto’s in het land. Vooral de Tesla modellen, waaronder de Model Y, waren enorm in de vraag bij de bezoekers.

Tesla, opgericht in 2003, is een Amerikaans bedrijf dat elektrische voertuigen produceert. Het bedrijf, onder leiding van de bekende CEO Elon Musk, staat bekend om zijn innovatieve elektrische auto’s zoals Model S, Model 3, Model X en Model Y. Het bedrijf speelt een belangrijke rol in de wereldwijde verschuiving naar elektrische mobiliteit en hernieuwbare energie. 

Een grote vraag bij de expo en de invoering van de elektrische auto’s in Suriname ging over het vooralsnog ontbreken van de zogenoemde oplaadstations in het land. Vooralsnog is het mogelijk om de Tesla modellen thuis op te laden met regulier 220 volt stroom. Een volle ‘tank’ oftewel een volledig opgeladen auto, is goed voor het afleggen van een afstand van ruim 500 kilometer, ofwel bjjvoorbeeld een retourtrip van Paramaribo naar Nickerie. 

President Chandrikapersad Santokhi, die aanwezig was bij de opening van de expositie, zei dat er spoedig beleid zal worden ontwikkeld om het gebruik van elektrische auto’s in Suriname te stimuleren. Echter moet het volgens hem wel betaalbaar blijven voor de samenleving.  

error: Kopiëren mag niet!