Bijzondere André Loor collectie gered en overgedragen

Na een intensieve periode van anderhalf jaar vol werken, adviseren en bemiddelen, is op 15 maart de waardevolle boekencollectie van André Loor, bestaande uit ongeveer 1.200 titels, waaronder diverse zeldzame uitgaven, officieel overgedragen van De Surinaamsche Bank aan de Universiteitsbibliotheek van de Anton de Kom Universiteit van Suriname (AdeKUS).

De collectie, die aanvankelijk in een slechte staat verkeerde, lag wanordelijk opgeslagen in verhuisdozen in een donkere, bedompte en vochtige ruimte. De ontdekking van deze situatie leidde tot de vastberaden actie om dit belangrijke stuk Surinaams erfgoed te redden.

Het succes van dit initiatief was mogelijk dankzij de samenwerking tussen het management en medewerkers van De Surinaamsche Bank, het bestuur van De Nationale Database Suriname, en het management en de medewerkers van de Universiteitsbibliotheek.

De collectie is nu veiliggesteld voor de toekomst en toegankelijk gemaakt in een speciaal daarvoor ingerichte ruimte, tot grote trots van allen die bijgedragen hebben aan deze belangrijke reddingsactie.

error: Kopiëren mag niet!