Belangrijke verbindingsweg in Commewijne hersteld

In het district Commewijne vond vrijdag 15 maart de oplevering plaats van de Pandit Tilakdharieweg. 

President Chandrikapersad Santokhi verrichtte de ceremoniële opening in aanwezigheid van de ministers Riad Nurmohamed van Openbare Werken, Krishna Mathoera van Defensie, Rishma Kuldipsingh van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (kortweg EZ) en  Marciano Dasai van Ruimtelijke Ordening en Milieu (ROM), de Assembleeleden Mahinderkoemar Jogi en Soerjani Karijomenawi, de districtscommissaris van Commewijne Mohamedsafiek Radjab, en de omwonenden van de Pandit Tilakdharieweg.

Het startsein voor de rehabilitatie van de weg die lange tijd in een zeer deplorabele staat verkeerde, was gegeven door de vorige regering, maar nadat de werkzaamheden jarenlang stil lagen, heeft de huidige regering het project in zijn geheel kunnen afronden. 

Minister Riad Nurmohamed gaf aan dat de weg een toegangsweg is, een weg voor ontsluiting, een weg waaraan veel voorzieningen liggen zijn zoals scholen, nutsbedrijven en dergelijke. 

De rehabilitatie was gepland voor anderhalf jaar, maar uiteindelijk heeft het twee jaar geduurd vanwege een herschikking. Nurmohamed legde uit dat de kosten over de tijd zijn herverdeeld, wat resulteerde in de iets langere duur van het totale project. Voorts gaf de minister aan dat niet alleen de weg volledig bestraat is, maar ook is er aan weerzijden een voetpad aangelegd voor de veiligheid van voetgangers. 

Met betrekking tot de files waarmee bewoners van Commewijne te maken krijgen tussen hun woonplaats en Paramaribo, kon de president aangeven dat er al stappen zijn ondernomen om die tot het verleden te laten behoren. 

error: Kopiëren mag niet!