Vaticaan: Paus wekt woede met uitspraak: “Oekraïne moet de moed van de witte vlag hebben en onderhandelen”

Paus Franciscus heeft woede gewekt, nadat hij zei dat Oekraïne de “moed van de witte vlag” moet hebben en moet onderhandelen om de oorlog met Rusland te beëindigen. In een interview met de Zwitserse omroep Radiotelevisione svizzera di lingua Italiana (RSI) werd Franciscus gevraagd of hij denkt dat onderhandelingen ‘de sterkere partij zouden legitimeren’.

“Dat is één interpretatie,” antwoordde hij. “Maar ik geloof dat de sterkste degene is die de situatie ziet, die aan de mensen denkt, die de moed heeft van de witte vlag, om te onderhandelen.”

De paus voegde eraan toe: “en vandaag de dag zijn onderhandelingen mogelijk met de hulp van internationale machten.”

De opmerkingen brachten een snelle reactie uit Kiev.“Onze vlag is geel en blauw. Dit is de vlag waaronder wij leven, sterven en heersen. We zullen nooit andere vlaggen hijsen”, zei de Oekraïense minister van Buitenlandse Zaken Dmytro Kuleba in een bericht op social media.

“De sterkste is degene die in de strijd tussen goed en kwaad aan de kant van het goede staat, in plaats van te proberen ze op één lijn te brengen en het ‘onderhandelingen’ te noemen”, zei hij.

error: Kopiëren mag niet!