UEFA Europa Laatste 16, 2023-2024

DOOR CHRIS DINSDALE
14 maart 2024 – De Europa League en Europa Conference League van de UEFA bereiken de laatste 16-fase, waarin teams strijden om een plaats in de kwartfinales van beide toernooien.

In de UEFA Europa League staat Bundesliga-leider Bayer Leverkusen tegenover Qarabag, terwijl coach Xabi Alonso zwijgt te midden van speculaties over een verhuizing naar voormalige clubs Bayern of Liverpool. In de UEFA Europa Conference League neemt Aston Villa het op tegen Ajax, met een gelijkspel in evenwicht na een patstelling in de heenwedstrijd. De loting voor de kwartfinales van beide competities vindt plaats op 15 maart in Nyon, Zwitserland.

De UEFA Europa League 2023/24 is het 53e seizoen van het Europese secundaire clubvoetbaltoernooi. De winnaars van het toernooi kwalificeren zich automatisch voor de groepsfase van de UEFA Champions League 2024/25 en verdienen ook het recht om tegen de winnaars van de UEFA Champions League 2023/24 te spelen in de UEFA Super Cup 2024. Het seizoen wordt afgesloten met de finale in het Aviva Stadion in Dublin, Ierland, op 22 mei 2024. De UEFA Conference League 2023/24 is het derde seizoen van het Europese clubvoetbaltoernooi op het derde niveau. Het seizoen wordt afgesloten met de finale in het Agia Sophia Stadion in Athene, Griekenland, op 29 mei 2024. De winnaars van het toernooi kwalificeren zich automatisch voor de groepsfase van de Europa League 2023/24.

error: Kopiëren mag niet!