Al-Hilal vestigt Nieuw Wereldrecord met 28 Opeenvolgende Overwinningen

Al-Hilal heeft een nieuw wereldrecord neergezet voor opeenvolgende overwinningen door een topmannenvoetbalteam door Al-Ittihad met 2-0 te verslaan in de AFC Champions League. Dit markeerde hun 28e achtereenvolgende overwinning in alle competities, waarmee ze het eerdere record van 27 opeenvolgende overwinningen, vastgesteld door de Welshe club The New Saints tijdens het seizoen 2016-17, hebben verbroken.

Deze prestatie is bijzonder opmerkelijk gezien het feit dat Al-Hilal sinds 21 september niet meer verloren heeft, zelfs niet nadat sterspeler Neymar in oktober een ACL-scheuring opliep. De reeks omvat 16 wedstrijden in de Saoedische Pro League, 8 in de Aziatische Champions League, en 3 in hun binnenlandse bekercompetitie, met een opvallende bijdrage van Aleksandar Mitrovic. De Servische spits, overgekomen van Fulham, scoorde 29 doelpunten in 28 wedstrijden.

Verder heeft Al-Hilal geïnvesteerd in Europese talenten zoals Kalidou Koulibaly, Ruben Neves, en Sergej Milinkovic-Savic voorafgaand aan het seizoen 2023-24. Onder leiding van de Portugese tactici Jorge Jesus en gesteund door het Public Investment Fund, staat Al-Hilal nu bovenaan de Saoedische competitie en heeft zich geplaatst voor de halve finales van de AFC Champions League.

error: Kopiëren mag niet!