UEFA Automatiseert Champions League Loting

Om de complexiteit van de Champions League loting voor het aankomende seizoen aan te pakken, schakelt de UEFA over naar een geautomatiseerd systeem. Met de toename tot 36 deelnemende teams zou een handmatige trekking tot vier uur kunnen duren en zou het gebruik van 900 ballen vereisen. Dit computersysteem zal de teams verdelen op basis van een specifieke formule. De competitiefase zal bestaan uit acht thuis- en uitwedstrijden voor elke club, met directe kwalificatie voor de beste acht teams naar de achtste finales. De 9e tot en met 24e geplaatste teams zullen in een play-off strijden voor de overige zestien plaatsen. De twaalf laagst geklasseerde teams worden uitgeschakeld. Ernst & Young zal worden aangeworven om de procedure te overzien en de integriteit te waarborgen. Verdere details omvatten de rangschikking van teams in de ronde van 16 op basis van hun prestaties, waardoor de twee best presterende teams elkaar pas in de finale kunnen treffen.

error: Kopiëren mag niet!