Politie rolt jeugdbende ‘Lijk gang’ te Zorg en Hoop op

In het weekend van 8, 9 en 10 maart 2024 hebben agenten van politiebureau Nieuwe Haven 11 jeugdigen van de jeugdbende “Lijk gang” aangehouden, waarvan drie zijn heengezonden en acht in verzekering zijn gesteld waaronder bendeleider “Lijkbaas”. Een van de leden is nog voortvluchtig.

Deze bende bestaat uit vroege schoolverlaters en schoolgaanden in de leeftijd tussen de 14 en 19 jaar oud. De bende maakte er een gewoonte van om vanaf oktober 2023 scholieren in de omgeving van het scholencomplex van Zorg en Hoop van hun mobiele telefoon met name I-Phone en Android te beroven.

De werkwijze van de groep is dat 2 tot maximaal 8 leden van de bende de beroving pleegden. Deze berovingen werden zorgvuldig door de bendeleider “Lijkbaas” gepland en door gecommuniceerd in een appgroep van de bende. 

Het kenmerk van deze bende was,dat zij een rode, groene of zwarte zakdoek met zich meedroegen. De slachtoffers van de bende zijn scholieren van wie hun mobiele telefoon onverwachts, onder bedreiging en geweld werd afgepakt.

Het vermoeden bestaat dat deze jongeren drugs gebruiken daar er onder hen ook één is aangehouden met een hoeveelheid van 8.6 gram hasj en 6.92 gram xtc verpakt in ziplock zakjes bestemd voor de verkoop. Ook is er een gaspistool aangetroffen bij de leider.

De politie die het onderzoek voortzet, heeft sterk het vermoeden dat de bende meer leden heeft die zich ook schuldig hebben gemaakt aan deze berovingen. Aan de aanhouding van deze leden wordt met voortvarendheid gewerkt.

Aan ouders en verzorgers wordt door de politie Regio Paramaribo gevraagd om de kinderen zo min mogelijk met sieraden en dure goederen naar school te sturen.

error: Kopiëren mag niet!