Nederlands reisbureau TUI door het stof om beschrijving Surinamereis

Reisbureau TUI heeft excuses gemaakt voor een beschrijving van een rondreis door Suriname. ‘Stap in de schoenen van onze dappere voorouders’, zo begon de tekst over een 14-daagse reis. Op social media werd hierop meteen met veel verontwaardiging gereageerd. “Zijn jullie helemaal gek geworden?”

In de beschrijving wordt gesproken over het proeven van ‘de sfeer van de plantages’, waar men volgens de tekst ook ‘de leukste praatjes’ kan maken. ‘

TUI reageerde op Instagram op iemand die kritiek uitte op de tekst. “Met het hoofd diep in het stof gebogen lezen we dit bericht. Ongetwijfeld heeft de tekstschrijver van die rondreisbeschrijving het niet slecht bedoeld, maar we begrijpen helemaal dat het kwetsend is en gewoon dom van ons dat het niet is opgemerkt.”

“Onze excuses voor deze domme fout en het spijt me oprecht als we mensen gekwetst hebben.”

De reisbeschrijving is inmiddels aangepast.

error: Kopiëren mag niet!