Brazilië stuurt olie-experts naar Venezuela

Een team van olie-industrie-experts van de Braziliaanse staatsenergiegigant Petrobras is op uitnodiging van president Nicolas Maduro naar Venezuela gereisd, ondanks Amerikaanse sancties tegen de Venezolaanse olie-industrie.

Onder verwijzing naar niet nader genoemde bronnen meldt Bloomberg, dat de Petrobras-delegatie verschillende olievelden in het Maracaibo-meer heeft bezocht, een van de belangrijkste olieproducerende regio’s in Venezuela, en een logische prioriteit voor de regering, die jaren van afnemende productie wil terugdraaien.

Dit bezoek is het laatste in een reeks bezoeken van buitenlandse staatsoliemaatschappijen, waarbij ook een delegatie van het Algerijnse Sonatrach en de Boliviaanse YPFB aanwezig was, aldus het Bloomberg-bericht.

Vorig jaar versoepelde de regering-Biden de sanctiestrop waardoor Chevron kon terugkeren naar de zware olievelden van Venezuela, maar nu vrezen velen een omkering hiervan nadat president Maduro een oppositiekandidate heeft verboden deel te nemen aan de presidentsverkiezingen die in juli gepland waren. Door het verbod is Maduro de enige kandidaat.

error: Kopiëren mag niet!