Concacaf Lanceert Eerste W Champions Cup voor Vrouwenvoetbalteams

Concacaf heeft de lancering aangekondigd van de eerste W Champions Cup, een competitie voor de beste vrouwenvoetbalclubs in Noord- en Midden-Amerika en het Caribisch gebied. Dit toernooi volgt op de inaugurele W Gold Cup tussen de beste nationale teams van de regio, waar de Amerikaanse nationale vrouwenteams Brazilië met 1-0 versloegen in de finale.

De W Champions Cup zal ook fungeren als het kwalificatie-evenement voor de voorgestelde, maar nog niet officieel aangekondigde FIFA Women’s Club World Cup. Het toernooi, dat in augustus begint, zal bestaan uit drie teams uit de NWSL, drie uit Mexico’s Liga MX Femenil en vijf andere teams uit de regio. Na een voorronde zullen tien teams in twee groepen van vijf deelnemen, waarbij elk team vier wedstrijden speelt tussen augustus en oktober. De top twee teams van elke groep gaan door naar een gecentraliseerd final four-evenement in mei 2025.

Concacaf-president en FIFA-vicepresident Victor Montagliani benadrukt dat de lancering van de W Champions Cup een spannende volgende stap is in de ontwikkeling van vrouwenvoetbal in de regio en biedt een geweldige sportieve kans voor clubs in Concacaf. Het toernooi staat gepland om in augustus van dit jaar te beginnen, met de kroontje van een eerste kampioen in mei 2025 en het biedt een spannende weg naar de nieuwe FIFA Women’s Club World Cup
Qualification slots for W Champions Cup:

Canada: 1 club in Preliminary Round
Costa Rica: 1 club in Group Stage
El Salvador: 1 club in Preliminary Round
Jamaica: 1 club in Group Stage
Mexico: 3 clubs in Group Stage
Panama: 1 club in Group Stage
USA: 3 clubs in Group Stage

error: Kopiëren mag niet!