Saarbrücken Schrijft Geschiedenis met Entree in DFB-Pokal Halve Finale

Derdeklasser 1. FC Saarbrücken zet hun opmerkelijke reeks in de Duitse beker, de DFB-Pokal, voort door in de kwartfinale Borussia Mönchengladbach met 2-1 te verslaan dankzij een doelpunt van Kai Bruenker in blessuretijd. Na eerder al Bayern München en Eintracht Frankfurt uitgeschakeld te hebben, versloegen ze nu Gladbach, één van de slechts twee overgebleven eerstedivisieclubs in de competitie.

Het doelpunt van Gladbach’s Robin Hack werd gevolgd door een snelle gelijkmaker van Amine Naifi, die met een schot de stand gelijk trok. De wedstrijd leek op weg naar verlenging, totdat Bruenker in de laatste minuut van de blessuretijd scoorde. De finale zal op 25 mei in Berlijn plaatsvinden.

Saarbrücken zal het in de halve finale opnemen tegen tweevoudig winnaar Kaiserslautern. De andere halve finale gaat tussen Bundesliga koploper Bayer Leverkusen en Fortuna Düsseldorf, die beiden de Duitse beker tweemaal hebben gewonnen.

error: Kopiëren mag niet!