Barcelona Verslaat Napoli en Bereikt Kwartfinales Champions League

FC Barcelona heeft zich geplaatst voor de kwartfinales van de Champions League na een overwinning van 3-1 op Napoli, met een totale score van 4-2 over twee wedstrijden. Onder leiding van coach Xavi Hernandez, scoorden Fermin Lopez en Joao Cancelo vroeg in de wedstrijd, maar na een tegendoelpunt van Amir Rrahmani werd het spannend voor de Catalaanse ploeg. Uiteindelijk zorgde Robert Lewandowski voor het beslissende doelpunt.

Dit is de eerste keer sinds 2020 dat Barcelona de laatste acht in het toernooi bereikt, ondanks de afwezigheid van het geblesseerde middenveldtrio Pedri, Gavi en Frenkie de Jong. De jeugdspelers Lamine Yamal en Pau Cubarsi blonken uit tijdens de wedstrijd, wat voor Barcelona een lichtpunt is in een verder teleurstellend seizoen.

Barcelona heeft hiermee geschiedenis geschreven door als eerste team in de geschiedenis van de competitie twee spelers van 17 jaar of jonger op te stellen in een knock-outwedstrijd. De wedstrijd in hun tijdelijke thuisbasis in het Olympisch Stadion trok meer dan 50.000 toeschouwers, de grootste opkomst van het seizoen voor de club.

Ondanks dat Napoli sterk begon aan de tweede helft, slaagde Barcelona erin de wedstrijd in hun voordeel te beslissen, waarbij de kwaliteit van spelers zoals Yamal, Raphinha en Cancelo doorslaggevend was. Dit biedt hoop dat de club elke tegenstander in de kwartfinales kan uitdagen.

error: Kopiëren mag niet!