President Santokhi: Verdere dialoog over visvergunningen

Inzake de verstrekking van visvergunningen aan Guyanese vissers, heeft president Chan Santokhi aangegeven dat verdere gesprekken noodzakelijk zijn. Hoewel er in 2021 een belofte was gedaan om 150 SK-visvergunningen te distribueren aan vissers uit Guyana, is deze toezegging na een bilaterale overeenkomst tussen de twee naburige landen nog steeds niet nagekomen.

President Santokhi benadrukte in een gesprek met Stabroek News in Guyana, dat deze kwestie nog steeds actief op de agenda staat en dat zijn regering vastberaden is om tot een “juiste beslissing” te komen.

Deze verklaring komt te midden van oplopende spanningen wegens het uitblijven van de verstrekking van de visvergunningen, een ontwikkeling die sinds januari 2022 had moeten plaatsvinden, conform de eerder bereikte overeenkomst.

De vertraging wordt deels toegeschreven aan weerstand van huidige licentiehouders in de regio Nickerie. Deze groep verhuurt momenteel visvergunningen aan Guyanese vissers en zag de potentiële verstrekking van directe licenties aan deze vissers als een bedreiging voor hun inkomsten.

error: Kopiëren mag niet!