‘Carnival’ van Ye & Ty Dolla $ign op nummer 1 in Billboard Hot 100

Ye (voorheen bekend als Kanye West) en Ty Dolla $ign’s ‘Carnival’, met Rich the Kid en Playboi Carti, stijgt van nummer 2 naar nummer 1 in de Billboard Hot 100. Het nummer markeert Ye’s vijfde nummer een hit en Ty  Dolla $ign’s tweede, evenals de eerste voor Rich the Kid en Playboi Carti.

Ondertussen breidt Ye zijn carrière in de Hot 100 No. 1’s uit tot meer dan 20 jaar, waarmee hij de eerste rapartiest wordt die deze prestatie bereikt. Ye is ook de eerste rapper ooit die in drie verschillende decennia (de jaren 2000, ’10 en ’20) bovenaan de Hot 100 heeft gestaan.

De Hot 100 combineert Amerikaanse streaming van alle genres (officiële audio en officiële video), radio-uitzendingen en verkoopgegevens, waarbij de laatste maatstaf de aankopen van fysieke singles en digitale nummers van full-service digitale muziekwinkels weerspiegelt. De verkoop van digitale singles via direct-to-consumer (D2C)-sites wordt uitgesloten van grafiekberekeningen. 

Alle hitlijsten worden vandaag 12 maart, bijgewerkt op Billboard.com. Voor al het hitparadenieuws kun je @billboard en @billboardcharts volgen op zowel X, voorheen bekend als Twitter, als Instagram.

“Carnival”, dat de 1.165e nummer 1 wordt in de 65-jarige geschiedenis van de Hot 100, trok 33,7 miljoen streams (+4%) en 3,9 miljoen radio-uitzendingen van het publiek (+85%) en verkocht 3.000 downloads (+15%) in de trackingweek van 1-7 maart, volgens Luminate. De single voegt een derde week toe bovenaan de Streaming Songs-hitlijst en springt 19-13 voor een nieuw hoogtepunt op het gebied van Digital Song Sales.

De track werd op 10 februari uitgebracht op het gezamenlijke album Vultures 1 van Ye en Ty Dolla $ign, op het voormalige YZY-label.  De set, Ye’s eerste na een reeks haatzaaiende uitlatingen en antisemitische opmerkingen, debuteerde op nummer 1 in de Billboard 200-hitlijst van 24 februari en leidde twee weken lang; het staat op nummer 3 in de vierde week op de lijst.

error: Kopiëren mag niet!